Mikser Medya
loading...
Geleceğin Sporu Uçan Araba Yarışları: Airspeeder Mk3 Tanıtım Videosu Yayımlandı

Geleceğin Sporu Uçan Araba Yarışları: Airspeeder Mk3 Tanıtım Videosu Yayımlandı

Geleceğin Sporu Uçan Araba Yarışları: Airspeeder Mk3 Tanıtım Videosu Yayımlandı

Adını, Yeni Zelanda’da yaşayan bir kuş ailesinin isminden esinlenerek koymuş olan Alauda Racing şirketi, uçan ilk yarış arabası Airspeeder Mk3‘ü tanıttı. Avusturalya merkezli olan bu şirket Alauda Racing, Airspeeder Mk3 uçan yarış arabası ile motor yarışı dünyasına yeni bir spor dalı daha ekleyecek gibi duruyor.

Airspeeder Mk3 Testleri Başarılı Geçti

Büyük bir drone’u andıran Airspeeder Mk3, uzaktan kontrol edilebilir bir uçan yarış arabası. 2,8 saniyede 100 km/sa hıza ulaşan bu Airspeeder Mk3, yapılan tüm güvenlik ve dayanıklılık testlerini başarılı geçmiş bulunuyor.

Airspeeder Mk3’ün Özellikleri Neler?

320 kilovatlık gücü ve ağırlığı 130 kg olan Airspeeder Mk3, saatte 100 kilometre hıza sadece 2,8 saniyede ulaşıyor. Kendi ağırlığının yanı sıra 80 kilogram ağırlığında bir yükü de rahatlıkla taşıyabilecek olan Airspeeder Mk3’ün yaratıcısı Alauda Racing, yarışlarda pilot bulundurmama kararı aldı. Uzaktan kontrol edilebilme özelliği ile Airspeeder Mk3’ün yarış esnasında içerisinde insan bulundurmasına gerek kalmıyor. Alauda Racing’in mühendisleri Airspeeder Mk3 için özel bir simülasyon hazırladıklarını ve yarışa katılacak pilotların bu simülasyon aracılığı ile Airspeeder Mk3’ü yöneteceklerini söylüyorlar.

Airspeeder Mk3 Ne Zaman Kullanılacak?

Formula 1 motor yarışlarına kafa tutacak tarzda yeni bir spor dalına öncü olmaya aday olan Airspeeder Mk3’ün ne zaman kullanılabileceği ve piyasaya sürüleceği henüz belli değil.

Geleceğin Sporu Uçan Araba Yarışları: Airspeeder Mk3 Tanıtım Videosu Yayımlandı

Airspeeder Mk3’ün Tanıtım Videosu: Uçan Araba Yarışı, Airspeeder: EXA Serisi İlk Uçuş

Tanıtım videosunda Airspeeder Mk3’ü ve geleceğini onu kullanan pilotundan dinliyoruz. Yarış dünyasının geleceğinden bahseden pilot, uçan makinelerin ve pilotların dijital sınırda olduklarını söylüyor. “Sınır” kelimesi için Amerikan tarihinde bolca rastladığımız “frontier” kelimesini kullanıyor pilot. Amerikan tarihinde Amerikalı öncüler için her zaman aşılması ve keşfedilmesi gereken yeni bir sınır olmuştur. Bu “frontier”, yani bir sonraki yeni sınır, Amerikalılar için Batı’ya açılmak kavramı ile başlasa da Amerika kıtasında keşfedilecek yer kalmayınca uzaya kadar genişlemiştir. Airspeeder Mk3’ü anlatırken pilotun “frontier” kavramına değinmesiyle geleceğin uçan yarış sporları öncüsü olduğunu vurguladığını anlıyoruz. “Gelecek nesil spor işte burada” diyen pilot EXA Series’ten bahsederek tanıtım videosuna güçlü bir kapanış yapıyor.

Geleceğin teknolojisi ile alakalı daha fazla bilgi edinmek isterseniz Elon Musk ve Raptor üretim hakkındaki yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Bu gönderiyi değerlendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

No Comments

Leave A Comment